Home » Groepen » Groep 8

  

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

meester Ahmet

meester Ahmet 

meester Ahmet

meester Ahmet

meester Ahmet

PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN GROEPEN 7 EN 8
De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben op woensdagochtend 3 juni hun praktische verkeersexamen afgelegd. De kinderen van groep 7 waren vorige maand allemaal al geslaagd voor hun theoriedeel, maar vandaag werd met het praktijkdeel het complete verkeersexamen afgerond. De kinderen legden al fietsend een route af door heel IJsselstein. Onderweg zaten er ouders op controleposten die de kinderen controleerden op hun verkeersvaardigheden. En gelukkig: alle kinderen zijn geslaagd! Allemaal van harte gefeliciteerd! En aan alle hulpouders: dank voor jullie medewerking!

Wereldoorlogen: Wij herdenken
Voor het project "Wij herdenken' gaan de kinderen samen met de kunstenaar Anton KLein werken aan een eigen monument. Hiervoor is het belangrijk vooraf de volgende materialen te verzamelen:

Per kind 1 schoenendoos
takjes, steentjes, textiel, draad, speelgoed(onderdelen
Of ander materiaal wat de kinderen willen gebruiken bij het maken van hun monument.
In de les wordt hier ook aandacht aan besteed. De kunstenaar gaat ervan uit dat de leerlingen hier vooraf over hebben nagedacht en de materialen meenemen.
Lessen geschiedenis
Groep 8 werkt in februari en maart over de Wereldoorlogen. We zijn begonnen met Wereldoorlog I. We kijken naar de serie 'Kleine handen in een grote oorlog', over het effect van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen bij kinderen. Om de uitzendingen van 'Kleine handen in een grote oorlog' te kunnen zien, klik op de onderstaande link. 
http://programma.ntr.nl/10603/kleine-handen-in-een-grote-oorlog-1914-1918 

VVTO presentatie op Anna van Rijn
Vandaag ging groep 7/8 naar het Anna Van Rijn college om een talent te laten zien. Je moest het in het Engels presenteren. We kwamen in een groot theater in het Anna Van Rijn. Er waren nog 2 scholen. We gingen op de fiets daar naar toe, het regende hard en we moesten goed door fietsen dus het was zwaar om te fietsenJ. Toen we er waren was het op zich wel leuk. De kinderen gingen dansen, zingen, bekers stapelen, een verhaal vertellen, en een voetbal wedstrijd presenteren. We gingen in de pauze daar ook eten. Na de laatste voorstelling gingen we weer terug naar school fietsen.

Groetjes van Chinouk

De handicaprace
Van POG kwamen er mensen met een handicap om ons dingen te leren. Dat was leuk eerst gingen we in de kring zitten en daar kregen we uitleg over een handicap hebben en de  mensen met een handicap vertelden over hun beperking. Hierna werd POG uitgelegd door de meneer van de stichting en daar na werden we in 5 groepjes verdeeld en toen kregen we een opdrachten boekje, score bord, dobbelsteen en een pion en op de tafel in het midden stond een bordspel en aan de zijkant tafel met spullen. Toen begon het spel. De eerste moest dobbelen en toen met de pion lopen en elk gekleurd vakje had een opdracht die je op moest zoeken in het vragenboekje. Er zaten ook opdrachten bij met blind stoklopen, met een rolstoel rijden of met een bal blind gooien of rollen en die bal was best zwaar. Op het eind was er een winnend team die de meeste punten had en een meneer liet ook zijn prothese zien. Dit was een geslaagde middag:).

Groetjes van Gwen

Klimmen op het Cals IJsselstein
Met de hele klas gingen we klimmen op het Cals in IJsselstein. We vertrokken om 10:30 en duurde tot 12:00. Je werd in twee groepen gesplist. Er waren een paar meiden van het Cals die bij het hockey stonden te begeleiden en een paar jongens en meisjes die bij de klimmuur stonden. Er waren 4 banen om op te klimmen 2 rechte, 1 schuine wand en een 3D wand. Bij hockey werd je in 3 groepen gesplist met rode en gele sticks. Als je af was met je groepje moest je met de bal spelen. Toen we klaar waren gingen we weer terug naar school en lekker een broodje eten dit was zeker een geslaagde dag!

Groetjes van Sem

Werkstuk
Wij zijn begonnen met het maken van werkstukken. De informatiebrief vind je hieronder:
Alles wat je moet weten voor het maken van je werkstuk

Spreekbeurt
Brief spreekbeurt