Home » Onze school » Algemeen

De basisschool is een stukje van ieders leven. Voor de kinderen, maar ook voor u als ouder. Belangrijk is dat u een school kiest waar u zich prettig voelt. Waar de werkwijze, de sfeer en de kwaliteit u aan-spreekt. Door het lezen van deze website krijgt u zicht op wat wij op De Trekvogel belangrijk vinden, wie we zijn en wat we doen. 

Later word ik iets wat nu nog niet bestaat.
Bestaan er als jouw zoon of dochter groot is, nog wel piloten? Of stappen we dan in een zelfvliegende machine? Dit klinkt misschien futuristisch, maar we kunnen er niet omheen dat beroepen in de toekomst zullen veranderen. De kans is aanwezig dat het beroep van jouw kind nog niet eens bestaat. Toch moet hij of zij daar nu de vaardigheden voor leren.

Creatieve probleemoplossers
Op de Trekvogel leren we kinderen niet alleen alles over taal en rekenen. We leren ze ook om creatief te denken. Dat hebben ze nodig voor een toekomst waarin onbekende vraagstukken op hun pad zullen ko-men. In een snel veranderende maatschappij gaat jouw kind straks met zelfvertrouwen uitdagingen aan, bekijkt zaken op verschillende manieren en vindt daarvoor ook verschillende oplossingen.

Toepasbaar voor alle vakken
Creatief denken en handelen kun je niet zomaar. Daarom laten we de kinderen op school stoeien met een creatief proces waarin ze oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren. Deze fases volgen elkaar niet altijd netjes op, ze lopen door elkaar heen. Dit doen ze eerst spelenderwijs bij creatieve vakken. Daarna passen ze deze manier van denken en werken ook toe bij andere vakken.

Ieder kind een talent
Op de Trekvogel vinden we het belangrijk dat kinderen echt worden gezien. Bij hun ontwikkeling laten we ze volop hun eigen kracht benutten. We zien hoe ze grenzen durven te verleggen en hun talenten ontdekken. We laten ze samenwerken en leren ze om naar elkaar te luisteren. Je zult zien: zo kunnen ze de hele wereld aan!

 

Bezoekadres

Heemradenlaan 26
3401 GX IJsselstein
Telefoon 030-6882798

           

Mailadres

directie@trekvogel.nl